“Тамақтандыруды ұйымдастыру”

Біліктілік: 3W10130301 «Кондитер-әрлеуші»
                        3W10130302 «Аспаз»
                       4S10130303 «Технолог»
Аспаз немес кондитер-әрлеші болудың ойлап жүрсізбе?
Негізгі білім: 9класс,11класс
«Аспаз, кондитер- әрлеуші» біліктілігіне жалпы сипаттама.
Егер сіз аспаз мамандығын таңдап алсаңыз, онда үлкен тамактану орындары мен мекемелерде тағам
дайындаумен айналсатын боласыз.
Не үшін Аспаз мамандығын оқу керек? Тағамның құндылығын білу, азық-түлікті сактауды білу,мәзірді
дұрыс құрып үйрену, тағамды дайындау технологиясын үйрену үшін.
Не үшін Кондитер-әрлеуші мамандығын оқу керек? Бұл жерде сіздер әртүрлі камыр түрлерін,
толтырмалар, кремдер дайындау және пісіріп оларды әрлеп, әшекейлеп үйрену үшін.
Кондитер-әрлеуші өзінің көп жұмысын қолмен арнайы кұралдармен жасайды.
Мамандықтың ерекшілігі: «Аспаз, кондитер- әрлеуші»
– еңбек нарығында сұраныска ие мамандық
– жоғары деңгейдегі еңбек акы
– мансап жасауда үлкен мүмкіндік
– беделді мамандық
– шығармашлық деңгейді көтеру мүмкіндігі
«Технолог» мамандығы:Технолог мамандығының қызметі – бұл қызмет көрсету және қажетті
құжаттаманы, материалдық бағалауды, құрал- жабдықтармен шикі зат өнімдерін дайындау. Сондай-ақ
жаңа түрлерін ойлап тауып, оның рецепттері мен технологиялық картасын жасау болып табылады.
Мамандық артықшылығы:
Азық-түлік санын есептейді
Тағамның сапасын анықтыайды
Аспазшылырдың арасында міндеттерін тағайындайды және олардың жұмысын бақылайды
Тағамдарға,кондитерлік және аспаздық бұйымдарға рецептура құрып, құжаттарды рәсімдейді
Мәзір құрайды