Тағам өндірісінің технологиясы

Біліктілік:
3W07211302 “Тағамдық жартылай өнімдер дайындау желілерінің операторы”
4S07211303 “Техник-технолог”

“Тағамдық жартылай өнімдер дайындау желілерінің операторы” және “Техник-технолог” біліктіліктерінің жалпы сипаттамасы:
Егер сіз “тағамдық жартылай өнімдер дайындау желілерінің операторы ” біліктілігін таңдаған болсаңыз, онда сіз өнеркәсіптік жағдайда азық-түлік жартылай фабрикаттарын дайындауға арналған жабдықты бақылау және қызмет көрсетумен айналысуға дайынсыз. Бұл біліктілікке үйрену тамақ өнімдерін өнеркәсіптік дайындау процестерін игеру, шикізат пен дайын өнімнің сапасын бақылау, сондай-ақ өндірістік процестердің қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін қажет.

Егер сіз “Техник-технолог” мамандығын таңдаған болсаңыз, онда сіз технологиялық процестер мен өндірісті басқарудың қиылысында жұмыс істеуге дайынсыз. Сізге тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық процестерін әзірлеу, олардың орындалуын бақылау, өнімнің тиімділігі мен сапасын арттыру мақсатында өндірістік процестерді оңтайландыру қажет.

“Тағамдық жартылай өнімдер дайындау желілерінің операторы” және “Техник-технолог” мамандықтарының артықшылықтары:
– Тамақ өнеркәсібінде, оның ішінде қоғамдық тамақтандыру және тамақ өнімдерін өндіру кәсіпорындарында еңбек нарығында сұраныс.
-Аса жауапты позицияларға көшуді және өндірістің жаңа технологияларын әзірлеуге қатысуды қоса алғанда, кәсіби өсу мүмкіндігі.
-Жұмыс тәжірибесі мен біліктілік деңгейіне байланысты жоғары жалақы алу перспективалары.
– Азық-түлік қауіпсіздігі мен өнім сапасын қамтамасыз ету контекстіндегі мамандықтың беделі.
-Жаңа технологиялық процестерді әзірлеу немесе өнім сапасын жақсарту жөніндегі міндеттерді шешу кезінде шығармашылық әлеуетті көрсету мүмкіндігі.