Бұрынғы заманда қазақтар тамаққа ерекше қасиетті мағына берді.
Бұрынғы заманда қазақтар тамаққа ерекше қасиетті мағына берді. Біздің ата-бабаларымыз қонақжайлылықпен ғана емес, сонымен қатар өмірдің белгілі бір кезеңдерінде қарапайым тағамнан күш пен шабыт таба білуімен де ерекшеленді. Ұмытылған ұлттық тағамдардың табиғи құрамы мен дәмі бар, олар гендік жадты аша алады. Наурыз мерекесін мерекелеу қарсаңында ұлттық тағамдарды жаңғырту жобасы аясында өндірістік оқыту шебері А. Б. Мұқашева 15.03 “Бәрәміш” дайындау шеберлік сыныбын өткізді.